Friday dinner: Tonnikalapihvi ja appelsiini-kurkkusalaatti

Tämä on uuden blogini ensimmäinen postaus! 🙂 Päätin, että on aika perustaa blogi, jossa keskityn ruuanlaittoon ja leivontaan. Instagram-feedissä ainaiset ruokakuvat tuntuvat jo tylsiltä, mutta haluan kuitenkin jakaa kokemuksiani ja kuviani. Olen aikamoinen perfektionisti – pakko se on myöntää – ja tavoittelen usein täydellisyyttä keittiössäkin. Käytännössä lopputulos ei usein ihan yllä samalle tasolle kuin mielikuvissa, mutta itselleen on tärkeää osata myös nauraa. Yksi hupaisimpia kokemuksiani on se, kun minun piti tehdä äitini kuivaamista sienistä keittoa. Äitini kuivaa myös omenia ja minulla oli mennyt jotenkin purkit sekaisin. Voitte arvata, että kermainen keitto kuivatuista omenista oli varsin, öh, eksoottista! Vahingon selvittyä lisäsin siihen vähän thaimaalaisia mausteita ja kookoskermaa, joten alas se meni kaikesta huolimatta.

Käytän harvoin tuoretta tonnikalafilettä ruuanlaitossa, mutta tällä kertaa kalatiskistä tarttui mukaan kunnon tunapihvi. Kalan kaveriksi kaipasin jotain raikasta salaattia. Tulin siihen tulokseen, että appelsiini ja kurkku sopivat toistensa kaveriksi vallan mainiosti. Appelsiinin tilalla voi hyvin käyttää myös klementiinejä, ja greippikin toimii jos pitää kirpeämmästä. Kastikkeeksi kalalle ja salaatille tein limedipin turkkilaisesta jugurtista. Ateria oli erittäin herkullinen ja ennen kaikkea nopea perjantaidinneri.

Appelsiini-kurkkusalaatti ja limedippi (4 annosta)

  • 1 ruukku salaattia tai erilaisia salaatinlehtiä
  • 2-3 appelsiinia
  • 1/2 kurkku

Limedippi

  • 200 g turkkilaista jugurttia
  • 1 lime (1 tl kuorta ja 3 tl mehua)
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmiste limedippi. Raasta limen kuori ja purista mehu. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita kylmään maustumaan.

Pese ja halkaise kurkku, paloittele. Kuori appelsiinit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Kaada salaatti vadille ja lisää kurkut ja appelsiinit.

Nauti salaatti tonnikalapihvien tai muun kalan seurana limedipin kera.

Kerro kommenttisi :)