Insalata caprese (tomaatti-mozzarellasalaatti)

Italialainen ruoka on lähes poikkeuksetta herkullista! Insalata caprese on esimerkki siitä, kuinka vain muutamalla raaka-aineella pystyy loihtimaan jotain taivaallisen hyvää. Roomassa söin kerran alkuruokana salaattia, jonka mehukkaat tomaatit ja tuore mozzarella kummittelevat vieläkin makunystyröissäni.

Suomessa ei valitettavasti aina saa kovin makeita tomaatteja, varsinkaan talviaikaan. Talvisin olenkin usein korvannut tomaattiviipaleet puolikkailla miniluumu- tai kirsikkatomaateilla, käyttäen mozzarellaviipaleiden sijasta pieniä helmiä tai minimozzarellaa.

Mozzarellaksi kannattaa valita puhvelinmaidosta tehtyä mozzarella di bufalaa, koska siinä on enempi makua. Koska juusto on salaatin pääraaka-aine tomaatin ohella, niiden laatuun kannattaa panostaa.

Insalata caprese (4 annosta alkuruokana)

  • 2-3 isoa tomaattia
  • 2 palloa buffalomozzarellaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoreita basilikan lehtiä
  • oliiviöljyä
  • (balsamiviinietikkaa tai balsamicosiirappia)

Viipaloi tomaatit ja mozzarellat. Asettele ne limittäin tarjoiluastiaan tai lautasille. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita päälle tai limittäin basilikan lehtiä koristeeksi ja viimeistele ripottelemalla päälle oliiviöljyä. Halutessasi voit lisätä vielä balsamiviinietikkaa tai balsamicosiirappia.

Kerro kommenttisi :)