Sahramilla maustettu simpukkakeitto

Simpukat ovat lempiruokaani. Eniten pidän niistä yksinkertaisesti merimiehen tapaan valmistettuna, mutta mieluisalle raaka-aineelle on toki kiva keksiä uusia käyttötapoja. Tätini bravuuri on simpukkakeitto ja päätinkin valmistaa sitä pimeän talvi-illan piristykseksi.

Päädyin kokeilemaan sahramilla maustettua keittoa MTV3:n Makuja-ohjeen perusteella, koska ajattelin sen sopivan hyvin simpukoiden makupariksi. Tuoreista simpukoista saa parhaimman makuisen, mutta aina niitä ei kaupoista ole saatavilla. Tähän keittoon jouduin käyttämään pakastesimpukoita, mikä tietenkin vaikutti makuun. Joka tapauksessa keitto oli herkullinen ja aion tehdä sitä toistekin!

Sahramilla maustettu simpukkakeitto  (4 annosta)

 • 40 tuoretta sinisimpukkaa (tai 2 pakkausta pakastesinisimpukoita)
 • 2 dl valkoviiniä
 • 1 keltasipuli
 • 2 salottisipulia
 • 25 g voita
 • suolaa
 • jauhettua valkopippuria
 • 1 pkt sahramia (½ g)
 • 2 dl kalalientä
 • 4 dl kuohukermaa
 • tuoretta korianteria

Harjaa simpukat hyvin. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät sulkeudu kun niitä kopauttaa kevyesti. Jos käytät pakastesimpukoita, niille ei tarvitse tehdä mitään. Laita simpukat isoon kattilaan viinin, hienonnetun salottisipulin ja sipulin sekä voin kanssa. Jauha mukaan hieman pippuria. Laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi, ravista kattilaa välillä. Keitä pari minuuttia. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät ole avautuneet.

Nosta simpukat kattilasta ja ota ne kuoristaan, mutta säästä muutama kuori koristeluun.

Siivilöi liemi kattilaan. Lisää sahrami ja kalaliemi, keitä n. 10 minuuttia. Kaada päälle kerma ja keitä vielä hetki, mausta tarvittaessa. Lisää simpukat, kuumenna kiehuvaksi ja jaa keitto lämpimille keittolautasille. Koristele tuoreella korianterilla.

Kerro kommenttisi :)