Tajuttoman herkullinen gluteeniton kesäkurpitsakakku

Kokeilin tätä reseptiä pari vuotta sitten ensimmäisen kerran, kun halusin kokeilla brunssille jotain uutta, mehevää kakkua. Porkkanakakusta olen aina pitänyt, mutta kesäkurpitsakakku varasti sydämeni ja olenkin tehnyt tätä sen jälkeen useaan otteeseen. Kakku on ollut todella pidetty myös kaikkien niiden keskuudessa, jotka ovat kakkua maistaneet. Olen kehitellyt reseptin K-Ruoka-ohjeesta, tämä minun ohjeeni on simppelimpi ja tietysti gluteeniton. Halutessasi voit kuitenkin korvata jauhot vehnäjauhoilla tai muillakin jauhoilla.

Gluteeniton kesäkurpitsakakku (n. 20 palaa)

 •  1 (300 g) kesäkurpitsa
 • 100 voita tai margariinia
 • 3 kananmunaa
 • 1,5 dl ruskeaa ruokosokeria, intiaanisokeria tai muscovadosokeria
 • 1 dl tavallista sokeria
 • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
 • 1/2 dl kookosjauhoja
 • (1 dl pähkinärouhetta)
 • tl leivinjauhetta
 • 1 1/2 tl kanelia
 • 1/2 tl inkivääriä
 • 1/2 tl neilikkaa

Kuorrutus

 • 1 rasia (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
 • 1/2 prk (á 250 g) maitorahkaa
 • 0,75 dl tomusokeria

Koristeluun

1/2 dl kookoshiutaleita

Raasta kesäkurpitsa keskikarkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella. Käsiraastimella onnistuu myös. Sulata rasva ja sekoita joukkoon kurpitsaraaste. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva-raasteseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l) tai n. 26 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.

Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa se.

Sekoita kuorrutuksen ainekset kulhossa. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Ripottele koristeeksi kookoshiutaleita tai esim. pähkinämurskaa.

Kerro kommenttisi :)