Helpot gluteenittomat sitruunamuffinssit

Sitruunamuffinssi on mielestäni arkisten leivonnaisten aatelia – mehevä, kostea ja kirpeän raikas muffini piristää kahvihetkeä ja sopii pieneksi herkuksi. Näiden muffinssien tekemiseen ei mene varttia kauempaa aikaa, ja paistamiseen toinen mokoma: puolessa tunnissa edessäsi on pellillinen hurmaavia herkkuja. Näitä on siis kiva valmistaa, jos tekee nopeasti mieli jotain hyvää tai on vaikkapa tulossa yllätysvieraita. Koska mitään ei vatkata ja koko taikina tehdään yhdessä kulhossa, sotkuakaan ei juuri tule.

Gluteenittomat leivonnaiset eivät useinkaan kohoa tarpeeksi, mutta tällä ohjeella muffinssit ovat kohonneet lähes poikkeuksetta oikein hyvin. Muffinssivuoat kannattaa myös täyttää melko täyteen, jotta leivonnaiset kohoavat ja muodostavat muffinsseille tyypillisen yläosan. Nämä kestävät hyvin pakastusta ja jääkaapissa säilyvät muutaman päivän.

Gluteenittomat sitruunamuffinssit (n. 12 kpl)

  • 3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori + mehu
  • 2 munaa
  • 0,75 dl maitoa
  • 75 g voita

Koristeluun

  • tomusokeria

Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Halkaise ja purista sitruunan mehu.

Sulata voi.

Sekoita jauho, leivinjauhe, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori keskenään kulhossa.

Sekoita kuiviin aineisiin munat, maito, sulatettu voi ja sitruunamehu.

Jaa 12 muffinssivuokaan. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Kerro kommenttisi :)