Practically Who?

Practically a Domestic Goddess on kohta kolmekymppinen nainen, joka rakastaa kaikkea kaunista, kultaista ja kiiltävää. PDG toivoisi olevansa oikea kodinhengetär, mutta käytännössä tulee usein vähän oikaistua eikä kodinhengettärestä ole enää tietoa vaan jäljellä on vain synnynnäinen kodinsotkija. PDG on kuitenkin mielestään kodinhengetär, koska keittiössä tarkoitus pyhittää keinot ja mielikuvitus korvaa puuttuvat taidot.

PDG rakastaa kukkia, astioita, leipomista, cocktailpaloja ja korkokenkiä. Juhlien järjestäminen on PDG:stä ihanaa ja niiden suunnittelu mitä hauskinta puuhaa. Parhaiten PDG viihtyy meren rannalla, suurissa kaupungeissa, lentokentillä, hotelleissa, kahviloissa – ja ihan vaan kotona. PDG lukee mielellään aikakaus- ja sanomalehtiä, kuuntelee usein oopperaa ja ranskalaisia iskelmätähtiä, pitää silittämisestä ja rentoutuu kiillottaessaan viinilaseja.

Toisinaan PDG kuitenkin lämmittää Saarioisten lohikiusausta mikrossa, huudattaa Cheekiä ja piilottaa sotkut vaatekaappiin ennen vieraiden tuloa, koska PDG on joistakin omituisista mieltymyksistään huolimatta melko tavallinen nainen ja kaukana täydellisestä kodinhengettärestä. On ihan inhimillistä, että PDG polttaa joululahjafudget niin pahasti pohjaan, että kattilakin pitää uusia, ja joskus kakut näyttävät siltä kuin ne olisi koristellut 3-vuotias. Onpa PDG kerran onnistunut keittämään keitonkin kuivatuista omenista sienien sijasta. PDG on kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että mikään huippukokin taidonnäyte ei korvaa sitä, että joku on valmistanut jotakin juuri sinulle, rakkaudella. Koska loppujen lopuksi tärkeintä on ihmiset, ei kakkujen pursotukset. Jos pitäisi valita syökö täydellisesti koristeltua kakkua yksin vai vähemmän fiiniä versiota rakkaiden seurassa, valinta on aika yksinkertainen.

Arki on PDG:n mielestä ihmisen parasta aikaa ja siksi arjesta pitää pyrkiä tekemään mukavaa, nautinnollista ja hauskaa. Maanantaiaamu alkaa kivuttomammin, kun kattaa pöydälle paremman aamiaisen ja torstai-iltana on ihan ok ostaa kimppu kukkia. Kankaiset lautasliinat on tehty pesunkestäviksi ja juhla-astiat tiskaantuvat siinä missä arkisetkin. Joskus voi leikkiä ranskatarta ja juoda samppanjaa ja syödä macaronseja ilman mitään sen kummempaa syytä.

PDG haluaakin kannustaa kaikkia nauttimaan elämästä ja tekemään arjesta vähän parempaa tai ainakin maukkaampaa – mutta rennosti, omannäköisesti ja ilman turhia paineita.

Mukavia lukuhetkiä!

xo, PDG